ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες είναι στο Facebook! (24/07/2012)

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε 126 χώρες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το “World Map of Social Networks”. Μεταξύ των χωρών αυτών βρίσκεται και η Ελλάδα. Σήμερα καταγράφονται 3.774.680 χρήστες στη χώρα μας κατατάσσοντας την στην 41η θέση μεταξύ όλων των χωρών που καταγράφονται στα στατιστικά στοιχεία του SocialBakers για το Facebook.

Η διείσδυση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στην Ελλάδα είναι 35,11% σε σύγκριση με τον πληθυσμό ενεργών χρηστών διαδικτύου της χώρας μας που ανέρχεται σε ποσοστό 75,94%. Σύμφωνα με τους ηλικιακούς δείκτες του ίδιου ιστοχώρου, η ομάδα 15-34 συγκεντρώνει 1.132.404 χρήστες και ακολουθεί με μικρή διαφορά, το ηλικιακό γκρουπ 18-24. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η χρήση του Facebook από τους ανηλίκους συγκεντρώνοντας βάσει του SocialBakers ποσοστό 6% για τις ηλικίες 13-15 και 7% για τις ηλικίες 15-17 ετών. Βάσει των στοιχείων που έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μέσω των εκπαιδευτικών, τα παραπάνω ποσοστά είναι όμως κατά πολύ μεγαλύτερα, με τους περισσότερους Έλληνες εφήβους αλλά και πολλά παιδιά κάτω των 13 ετών να έχουν προφίλ στο δημοφιλή ιστοχώρο, με ψευδή στοιχεία- μάλιστα πολλές φορές με δηλωμένη ηλικία ενήλικα!

Είναι σημαντικό, να επισημάνουμε πώς το facebook εκτός από μια διασκεδαστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης,γίνεται πολλές φορές, και χώρος έκθεσης της προσωπικότητας μας και των προσωπικών μας στοιχείων. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε την ορθή και ασφαλή χρήση του facebook και να προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στον ειδικό οδηγό μας για το Facebook.

<< επιστροφή