ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ταξίδι στη μαγεία του βυθού με το νέο Google Sea View (01/10/2012)

Ακόμη και καινούρια είδη είναι πιθανό να ανακαλυφθούν στα βαθιά νερά, όπου στοχεύει να βρεθεί η Google για τη νέα της επιχειρηματική πρωτοβουλία, η οποία σχεδιάζει να μεταφέρει στους ωκεανούς το πρόγραμμα χαρτογραφικών εμφανίσεων στο Google StreetView.

Το Google SeaView, όπως λέγεται, βασίζεται στη συνεργασία της διαδικτυακής εταιρείας με το θαλάσσιο ερευνητικό πρόγραμμα Catlin SeaView Survey και θα συμπεριλάβει στη σχετική τράπεζα της Google, φωτογραφίες από 20 διαφορετικά σημεία κατά μήκος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου. Το καινούριο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ειδικώς σχεδιασμένες υποβρύχιες κάμερες με ενσωματωμένες μηχανές προώθησης, τις οποίες διαχειρίζεται από ταμπλέτες, για να συγκεντρώσει 50.000 φωτογραφίες, οι οποίες θα συλλεχθούν από συνεχή πανοραμική φωτογράφιση υψηλής ευκρίνειας.

Εκτιμάται ότι η συνένωση των διαφορετικών φωτογραφιών θα επιτρέπει  στους χρήστες του λογισμικού  να επιλέγουν μια τοποθεσία κατά μήκος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς  Υφάλου και να βουτούν ηλεκτρονικώς μέσα από το Google Maps. «Θέλουμε να κάνουμε αυτές τις ξεχωριστές υποθαλάσσιες τοποθεσίες τόσο προσβάσιμες στους ανθρώπους όσο είναι και οι δρόμοι και τα αξιοθέατα τα οποία εξερευνούν στο Google Maps κάθε ημέρα», σχολίασε σχετικώς η Τζένιφερ Όστιν Φουκς, επικεφαλής του Προγράμματος Ωκεανών της Google.

Πηγή: εφ.Δημοκρατία

<< επιστροφή