ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Το Twitter αναβαθμίζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας του (22/04/2015)

Σε νέες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις ασφαλείας του προχώρησε το Twitter όσον αφορά τους ψεύτικους λογαριασμούς, την κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών και τις δυνατότητες αναφοράς περιστατικών αυτοτραυματισμού. Ο στόχος είναι οι χρήστες να μπορούν να αναφέρουν πιο εύκολα και γρήγορα τέτοια ζητήματα.

Περαιτέρω, η υπηρεσία προχώρησε στο διαχωρισμό της δυνατότητας αναφοράς ενός «tweet» ή λογαριασμού από εκείνη του μπλοκαρίσματος ενός λογαριασμού. Αυτό έγινε για τον εξής απλό λόγο: υπάρχουν πολλές αναφορές που δεν αξιολογούνται ικανές για μπλοκάρισμα, και αντίστοιχα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου θέλει κάποιος να μπλοκάρει ένα λογαριασμό, όχι όμως για το λόγο ότι το περιεχόμενο αυτού του λογαριασμού παραβιάζει την πολιτική του Twitter. Παρ’ όλ’ αυτά, εάν κάποιος χρήστης επιθυμεί ακόμα να μπλοκάρει και να αναφέρει ταυτόχρονα, θα δίδεται η δυνατότητα στο τέλος της φόρμας αναφοράς.

Επίσης, το Twitter αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της «εκδικητικής πορνογραφίας», θα δρα άμεσα στην αφαίρεση γυμνών εικόνων και εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου που έχουν αυθαίρετα δημοσιευθεί. Συγκεκριμένα, οποισδήποτε χρήστης ανακαλύπτει τέτοιο περιεχόμενο που τον αφορά και που έχει αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του θα μπορεί να το αναφέρει μέσα από τα συνήθη εργαλεία αναφοράς σε σχέση με τις «προσωπικές πληροφορίες και επιλογές παρενόχλησης» (private information & harassment options).

Από το χρήστη που θα αναφέρει τέτοιο περιεχόμενο, θα ζητείται να επιβεβαιώσει ότι είναι το εν λόγω άτομο στο αναφερθέν περιεχόμενο και ότι η φωτογραφία ή το βίντεο δημοσιεύθηκαν χωρίς τη συναίνεσή του. Στη συνέχεια, οι ειδικοί του Twitter θα ενεργούν βάσει της παραβίασης της πολιτικής του ιστοχώρου και θα «κρύβουν» αυτό το περιεχόμενο, ενώ θα απαιτούν από τους χρήστες να το σβήνουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη χρήση της πλατφόρμας του Twitter.  Εάν, δε, το Twitter θεωρήσει ότι το υλικό δημοσιεύθηκε με σκοπό να παρενοχλήσει, οι «θύτες» θα εκδιώκονται από την πλατφόρμα.

<< επιστροφή