ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Υιοθέτηση του συστήματος PEGI από όλες τις εφαρμογές στην πλατφόρμα Google Play (24/04/2015)

Το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Αξιολόγησης Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών PEGI επέκτεινε το σύστημά του σε κινητές ψηφιακές πλατφόρμες. Η ενέργεια αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας με άλλες αντίστοιχες Αρχές ανά τον κόσμο, και οι οποίες δημιούργησαν το Διεθνή Συνασπισμό για την Ηλικιακή Διαβάθμιση  - International Age Rating Coalition (IARC) στα τέλη του 2013.

Ο IARC συμφώνησε σε μια ενιαία διαδικασία αξιολόγησης για πολλαπλές πλατφόρμες, διατηρώντας παράλληλα τα διακριτά πολιτιστικά πρότυπα. Επί του παρόντος, η διαδικασία IARC εκχωρεί τα γνωστά και αξιόπιστα εικονίδια χαρακτηρισμού περιεχομένου από τα συστήματα PEGI (Ευρώπη), ESRB (Β. Αμερική), ClassInd (Βραζιλία), USK (Γερμανία) και Classification Board (Αυστραλία), ενώ αναμένεται να ενταχθούν περισσότερες Αρχές στο μέλλον. Το σύστημα IARC έχει ήδη υιοθετηθεί για χρήση στο Google Play και το Firefox Marketplace, ενώ τα συστήματα Xbox Live® Store της Microsoft, Nintendo® eShop και Sony PlayStation®Store αναμένεται να το πράξουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το σύστημα είναι δωρεάν για χρήση από τους παραγωγούς περιεχομένου, με βασικό στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές, ειδικά τους γονείς, να έχουν ευρεία πρόσβαση σε αξιόπιστη αξιολόγηση των διαδραστικών προϊόντων διασκέδασης, ανεξάρτητα από τη συσκευή χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του IARC.

<< επιστροφή