ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 (08/02/2011)

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε για 8η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε 70 χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
 
«Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί την ετήσια κορύφωση της σκληρής δουλειάς οργανισμών και ατόμων με στόχο να κάνουν το Διαδίκτυο ασφαλέστερο. Σήμερα, όλα τα Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τη βιομηχανία, τα κέντρα αποφάσεων και τα ίδια τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις προσπάθειές τους και να θέσουν τις μελλοντικές προκλήσεις» είπε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα και επίσημος υποστηρικτής της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Neelie Kroes. «Ειδικά για τα παιδιά και τους νέους, αυτή η ημέρα αποτελεί από την μια πλευρά εορτασμό για τις εκπληκτικές δυνατότητες που προσφέρουν οι εικονικοί κόσμοι, από την άλλη πλευρά υπενθύμιση πως πρέπει να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες στο Διαδίκτυο. Είμαι περήφανη που υποστηρίζω την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Φέτος, οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εστίασαν στις εικονικές ζωές. Στη σημερινή εποχή, οι νέοι και όχι μόνο ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες  που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους.

 Έτσι λοιπόν, με το σύνθημα «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τη ζωή σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων» ο φετινός εορτασμός προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.<< επιστροφή