ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Σε 24.000 ανέρχονται οι καταγγελίες με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας πανευρωπαϊκά το 2010 (12/04/2011)

Ο INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοιχτών Γραμμών Διαδικτύου) παρουσιάζει την ετήσια αναφορά για το 2010. Ο INHOPE αντιπροσωπεύει τις Ανοιχτές Γραμμές Διαδικτύου σε 34 χώρες, οι οποίες μάχονται κατά της κακοποίησης παιδιών (παιδική πορνογραφία) στο Διαδίκτυο. Κυριότερα σημεία:

1) Ο αριθμός των Ανοιχτών Γραμμών αυξήθηκε σε συνολικά 39 σε όλο τον κόσμο.
2) Το 2010, ο INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξε και έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα INHOPE Report Management System, το οποίο έχει, για πρώτη φορά, συγκεντρώσει ακριβή στοιχεία σχετικά με διαδικτυακό υλικό κακοποίησης παιδιών (CSAM). Επίσης, περιλαμβάνει:
  • Καταγγελίες: - Πάνω από 24.000 καταγγελίες κακοποίησης παιδιών επεξεργάστηκαν οι Ανοιχτές Γραμμές του INHOPE το 2010.
  • Ηλικία θυμάτων: - το 71% των θυμάτων διανύουν την προεφηβική ηλικία, το 4% των θυμάτων ήταν βρέφη και το 25% των θυμάτων ήταν έφηβοι.
  • Φύλο θυμάτων: - το 77% των θυμάτων ήταν κορίτσια, το 11% των θυμάτων ήταν αγόρια και το 12% είχε να κάνει και με τα δύο φύλα.
  • Είδος ιστοσελίδας: - το 78% των περιοχών που αναφέρθηκαν ήταν μη εμπορικού χαρακτήρα και το 22% είχε εμπορική βάση με κάποιο είδος αμοιβής.
3) Ο INHOPE σε συνεργασία με την GSMA / Mobile Alliance ανέπτυξε και ξεκίνησε τον "Οδηγό για την δημιουργία και τη διαχείριση Ανοιχτών Γραμμών".

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε ένα πλήρες αντίγραφο της αναφοράς από: www.inhope.org/Libraries/Annual_reports/2010_Annual_report.sflb.ashx

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον INHOPE, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.inhope.org<< επιστροφή