ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ο ελληνικός πολιτισμός στο Διαδίκτυο (29/06/2012)

Η Google  σε συνεργασία με τα τρία σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, αποτελεί μέρος της διεύρυνσης του Art Project, που είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2011 με 17 μουσεία σε 9 χώρες και το οποίο πλέον μετρά 151 εταίρους-μουσεία σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 30,000 αντικείμενα τέχνης διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση.

Για τους τελευταίους επτά μήνες, η Google και τα τρία ελληνικά μουσεία συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση του προγράμματος που προσφέρει στο διαδικτυακό επισκέπτη τη δυνατότητα να θαυμάσει, σε μοναδική ανάλυση, μερικά από τα ομορφότερα έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, σήμερα μπορεί να θαυμάσει κανείς μέσω του διαδικτύου και σε μοναδική ανάλυση, το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, τη βυζαντινή συλλογή του Μουσείου Μπενάκη και τα ειδώλια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ειδικά το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά ιδρύματα στα οποία δίνεται η δυνατότητα στο διαδικτυακό επισκέπτη- με τη χρήση της τεχνολογίας Street View- να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει εκθέματα από όλες τις πλευρές τους, καθώς αυτά στέκονται ελεύθερα στο χώρο.

Πηγή: Κινητά Νέα


<< επιστροφή