ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Μερικά εύκολα βήματα για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει Ψηφιακός Πολίτης (17/12/2020)

Τώρα που όλοι μας έχουμε κληθεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο από ποτέ την ψηφιακή τεχνολογία, αναδείχθηκε πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός αλφαβητισμός: πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μας, μικροί-μεγάλοι, ψηφιακοί πολίτες.

Οι ψηφιακοί πολίτες ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν συνετά την τεχνολογία και πώς να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο. Ξέρουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις πληροφορίες τους, και είναι προσεκτικοί με τα δικαιώματα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν διαδικτυακά. Ξέρουν να συνεργάζονται με ουσιαστικό τρόπο, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός διαδικτύου, και συμβάλλουν θετικά στις διαδικτυακές δραστηριότητες που διαμορφώνουν ακατάπαυστα το ψηφιακό περιβάλλον.

Οι γονείς, ακόμα και οι παππούδες των παιδιών που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να τα βοηθήσουν να γίνουν ψηφιακοί πολίτες!

Για να στηρίξει το έργο των γονέων και κηδεμόνων, το Συμβούλο της Ευρώπης δημιούργησε έναν ιδιαίτερα εύχρηστο οδηγό με απλές οδηγίες και πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα.

Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό στην Ελληνική γλώσσα εδώ.

<< επιστροφή