ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
“Back to School” - γινόμαστε υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου (24/09/2022)

Οι πρώτες εβδομάδες μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι γεμάτες προκλήσεις για τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους. Αποτελούν όμως και μια ιδανική στιγμή για να βοηθήσουν τα παιδιά να σκεφτούν τι σημαίνει να είσαι υπεύθυνος πολίτης στο σημερινό πραγματικό και διαδικτυακό κόσμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματός του «Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα» (Digital Citizenship Education ), το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσίευσε ειδικό φυλλάδιο με εύχρηστες οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν ψηφιακοί πολίτες μέσω των διαδικτυακών και των εκτός διαδικτύου εμπειριών τους στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα.

Το φυλλάδιο “Επιστροφή στα θρανία – Κάνοντας ένα θετικό ξεκίνημα για τη νέα σχολική χρονιά” έχουν συγγράψει οι κυρίες Janice Richardson και Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συνεργάτες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και αποτελεί μέρος μιας σειράς ενημερωτικών φυλλαδίων αναφορικά με την εκπαίδευση στην ψηφιακή πολιτειότητα.

Το φυλλάδιο έχει δημιουργηθεί ήδη σε 16 γλώσσες, με την Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, που τελεί και συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, να έχει επιμεληθεί την Ελληνική. Βρίσκετε το φυλλάδιο στα Ελληνικά στις εξής διαδικτυακές διευθύνσεις:

Φυλλάδιο για γονείς: https://rm.coe.int/-/1680a40d2b
Φυλλάδιο για εκπαιδευτικούς: https://rm.coe.int/-/1680a40d2c


<< επιστροφή