ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: 6/2/2004 - 6/2/2024 (06/02/2024)

Σήμερα εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ενας εορτασμός που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια σε 16 χώρες, και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όμως, στη σημερινή εποχή που μιλάμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τεχνητή νοημοσύνη, το ίντερνετ των πραγμάτων, δεν αρκεί να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

  • Πρέπει να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιούμε συνετά την τεχνολογία και πώς να συμπεριφερόμαστε στο διαδίκτυο. 
  • Να γνωρίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις πληροφορίες μας, και να είμαστε προσεκτικοί με τα δικαιώματα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε διαδικτυακά. 
  • Να ξέρουμε να συνεργαζόμαστε με ουσιαστικό τρόπο, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός διαδικτύου, και να συμβάλλουμε θετικά στις διαδικτυακές δραστηριότητες που διαμορφώνουν ακατάπαυστα το ψηφιακό περιβάλλον. 
  • Να είμαστε δεκτικοί σε άλλους πολιτισμούς και στις απόψεις των άλλων, αξιοποιώντας τις θετικές πτυχές του διαδικτυακού περιβάλλοντος εντός του οποίου επιλέγουμε να κινούμαστε, και αποφεύγοντας τις αρνητικές.
  • Να έχουμε επίσης επίγνωση ότι η διά βίου μάθηση είναι αναγκαία για να μπορούμε να συμβαδίζουμε με τις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει στον κόσμο η ψηφιακή τεχνολογία.

Με άλλα λόγια, σήμερα πρέπει όλοι μας να είμαστε ψηφιακοί πολίτες!

Σας προσκαλώ, λοιπόν, να κατεβάσετε το φυλλάδιο "Μερικά εύκολα βήματα για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει Ψηφιακός Πολίτης.

Με θερμές ευχές για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας!


<< επιστροφή