ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Έφηβοι >> Παρενόχληση
Παρενόχληση
Πολύ πιθανόν θα έχει τύχει σε εσένα ή σε κάποιο φίλο / η σου να έχετε δεχθεί ένα απειλητικό ή προσβλητικό μήνυμα, να δείτε ένα βιντεάκι σας όπου τρώτε μια μεγαλοπρεπή τούμπα, να δείτε μια παραλλαγμένη φωτογραφία σας online. Μπορεί ακόμη να σας έχουν υποκλέψει τους κωδικούς για το profile σας ή να έχουν φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαδώσουν φήμες εις βάρος σας.
Όλα τα παραπάνω είναι περιστατικά ηλεκτρονικής παρενόχλησης και όσο αστεία και αν είναι για αυτόν που έκανε τις ενέργειες ή για τα άτομα που είδαν π.χ. μια παραλλαγμένη φώτο ή ένα «αστείο» βίντεο, δεν φαίνονται καθόλου χιουμοριστικά σε αυτούς που εξευτελίζονται ή περιθωριοποιούνται λόγω των ενεργειών αυτών. Διάβασε στην ενότητα αυτή μερικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την ηλεκτρονική παρενόχληση.

Το ήξερες;
Τα περιστατικά παρενόχλησης μπορεί να έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες όπως στην περίπτωση της 13χρονης Megan από τις Η.Π.Α. που έπασχε από κατάθλιψη και η οποία αυτοκτόνησε όταν ο διαδικτυακός της φίλος Josh την «παράτησε». Αποδείχτηκε ότι ο φίλος ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα μιας φίλης με την οποία η Megan είχε τσακωθεί…
Πάνελ Νέων