ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Με μεγάλη λαμπρότητα και με πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πέμπτος εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ο οποίος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με τη συμμετοχή 55 χωρών, από την Νέα Ζηλανδία και την Κόστα Ρίκα μέχρι την Ταϊβάν και τη Γροιλανδία.

Ο φετινός εορτασμός έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου (www.saferinternet.gr) συνδιοργάνωσε με το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπ.Ε.Π.Θ (www.e-yliko.gr) ενημερωτική εκδήλωση. Στο πλαίσιο της ημερίδας βραβεύθηκαν και οι εθνικοί νικητές του διαγωνισμού «ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους», ενώ τον Ελληνικό Κόμβο τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από την Πολιτεία και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κύριος Μανώλης Σφακιανάκης, Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λέει ΝΑΙ στο Διαδίκτυο και ΝΑΙ στις νέες τεχνολογίες. Το Τμήμα μας δημιουργήθηκε πρώτα από όλα για να είναι κοντά στους νέους ανθρώπους και την οικογένεια όταν μας χρειαστούνε σε οποιαδήποτε στιγμή της πλοήγησής τους στο Διαδίκτυο, 24 ώρες της ημέρες, 7 ημέρες της εβδομάδας. Την ασφάλεια μέσα στο Διαδίκτυο μπορούμε να την πετύχουμε μέσα από τις συνεχείς διαδικτυακές περιπολίες που γίνονται από εξειδικευμένους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας, αλλά και από την συνεχή πληροφόρηση που έρχεται από απλούς χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι μας ενημερώνουν τηλεφωνικά και μέσω e-mail όταν αντιληφθούν οτιδήποτε ποινικώς κολάσιμο».

Ο θεματικός άξονας του φετινού εορτασμού «ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους» ενέπνευσε πλειάδα μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη την Ευρώπη μέσα από τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Δίκτυο Εθνικών Κόμβων Insafe, να εργαστούν ομαδικά και να δημιουργήσουν θαυμαστά έργα. Στα έργα αυτά οι μαθητές παρουσίασαν την πληθώρα των επιλογών που διανοίγονται στους εικονικούς κόσμους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σερφάρουν με ασφάλεια.

Στην Ελλάδα, υπεβλήθησαν συνολικά 98 συμμετοχές στον Ελληνικό Κόμβο, και σήμερα βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι Εθνικοί νικητές από τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες του διαγωνισμού. Οι ίδιοι εθνικοί νικητές κατέλαβαν και τις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ανάμεσα σε 655 έργα που ψηφίστηκαν ηλεκτρονικά (48.000 ψήφοι).

Ο κύριος Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Ο διαγωνισμός «ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους» τέθηκε από την πρώτη στιγμή υπό την αιγίδα της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια (DART) και κατάφερε μέσα από τα έργα των παιδιών να μεταδώσει αισιόδοξα και δυνατά μηνύματα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου».Διαφημιστικό σποτ της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2008 • Δείτε τα έργα που βραβεύτηκαν
  • Κατηγορία 5 - 10 ετών:

    
   1ο Βραβείο
   Options
   Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου
    
   2o Βραβείο
   Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
   Ολοήμερο Δημοτικό Σαπών Ροδόπης
    
     3o βραβείο
   Η ψαροπαρέα σερφάρει
   Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών


   Κατηγορία 11 - 14 ετών:

    
   1ο Βραβείο
   Adventures of a modern Odysseus
   8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
    
   2o Βραβείο
   Perdu
   2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
    
     3o βραβείο
   Safer Internet
   2ο Δημοτικό Καρπενησίου

   Κατηγορία 15 - 19 ετών:

    
   1ο Βραβείο
   Life online is what you make of it
   1ο ΕΠΑΛ - ΤΕΕ Βασιλικών
    
   2o Βραβείο
   Everything that shines in not gold
   Λύκειο Βάμου
    
     3o βραβείο
   Life in digital worlds
   Γυμνάσιο Δομένικου