ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Για τον ενδέκατο κατά σειρά εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 237 φορείς απ' όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών.

Η φετινή θεματική "Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!" κινητοποίησε σχολεία, δήμους, τοπικά συμβούλια, βιβλιοθήκες, σχολικούς συμβούλους, συλλόγους γονέων προκειμένου να δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μέσα από τη δημιουργία ποιημάτων, θεατρικών και μουσικών δρώμενων καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων προς γονείς, κηδεμόνες, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδιά.

Παρακάτω παρατίθενται ανά νομό και αλφαβητικά οι φορείς που δραστηριοποιούνται ως Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας για να παρακολουθείτε τις δράσεις τους.


 • Νομός Αιτωλοακαρνανίας
  • 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου
   Η δράση μας για το Ασφαλές Διαδίκτυο, είχε την έννοια της συνεργασίας και της συμβουλευτικής παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές της ειδικότητας Πληροφορικής της Β΄Τάξης, επισκεύθηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου και συμβούλευσαν τους μικρούς μαθητές για το τι πρέπει να προσέχουν στο διαδίκτυο και πώς θα έχουν ένα είδος συμβολαίου με τους γονείς τους για τη χρήση τους. Προβολή βίντεο και ενημερωτικού υλικού και συλλογή δικού μας υλικού για να δημιουργήσουμε με εργαλεία ΤΠΕ, ποικίλο υλικό.
   Επίσης δημιουργήσαμε κόμικς, όπου οι ζωγραφιές των παιδιών έγιναν από τα νήπια,ηχογραφήσαμε τις φωνές τους για να δημιουργήσουμε βιντεάκια και animation. Θα ακολουθήσει παραγωγή και άλλου υλικού, μετά από επεξεργασία των μαθητών του Β' πληροφορικής με διάφορα προγράμματα ΤΠΕ.

   2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

   5ο ΓΕΛ Αγρινίου
   Από το διάστημα 10-21/2, υλοποιήθηκε δράση ενημέρωσης σε 95 μαθητές των 5 τμημάτων της Α' Λυκείου, στο πλαίσιο του μαθήματος πληροφορικής. Οι μαθητές, μελέτησαν το υλικό που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.saferinternet.gr και ακολούθησε συζήτηση-ενημέρωση γύρω από τα θέματα που απασχολούσαν τους μαθητές. Οι μαθητές ανέφεραν διάφορα περιστατικά βίας που είχαν ως αφετηρία προσβλητικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και προβληματίστηκαν γόνιμα για τις επιδράσεις της διαδικτυακής τους συμπεριφοράς.
   Σε κάθε τμήμα μια μαθητική ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει μια παρουσίαση με τα κυριότερα προβλήματα και τους επιβεβλημένους τρόπους διαδικτυακής συμπεριφοράς, ώστε να αποφεύγονται διάφορα προβλήματα. Οι παρουσιάσεις αυτές επιδείχθηκαν και σε 75 μαθητές των αντίστοιχων τμημάτων της Β' Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος πληροφορικής και γενικά το εκπαιδευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα μπορεί να επιδεχθεί και σε άλλα μαθήματα. Συνολικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα θέματα που σχετίζονται με το ασφαλές διαδίκτυο και τους πιθανούς κινδύνους.

 • Νομός Αργολίδας
 • Νομός Άρτας
  • 5ο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Άρτας
   Οι μαθητές της Δ' τάξης του σχολειού μας σε συνεργασία με τον δάσκαλο τους Λυμούρη Αντώνη δημιούργησαν επτά  ποιήματα με το θέμα : «Ασφαλές διαδίκτυο» .Επιλέχθηκαν  τρία και κατόπιν επιτροπή από δάσκαλους του σχολείου μας κατέληξαν σε ένα το οποίο και έχει αποσταλθεί.
   Στις 11 Φεβρουαρίου του 2014, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε παρουσίαση  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , όπου σε συνεργασία με την καθηγήτρια της πληροφορικής κα Δόση Νικολέτας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με αντίστοιχο θέμα.
   Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και ρωτώντας συνειδητοποίησαν την αξία του ασφαλούς διαδικτύου για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση τους, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύει η μη σωστή χρήση του διαδικτύου .

 • Νομός Αττικής
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου

   1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

   1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού


   1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

   2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων
   Υλοποίηση εκδήλωσης στις 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο του σχολείου. Οι τάξεις χωρίστηκαν σε μικρές Α΄, Β΄, και  Γ΄ και σε μεγάλες Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄. Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στις ηλικιακές απαιτήσεις των μαθητών. 'Εγινε μια αρχική παρουσίαση με θέμα   την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, με την υποστήριξη βίντεο. Ακολούθησε  συζήτηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήχθη στις μεγάλες τάξεις του σχολείου, από μαθητές της Ε΄τάξης.
   Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές διαφόρων τάξεων και βραβεύτηκαν τα δύο ποιήματα που εκπροσώπησαν το σχολείο. Ακολούθως παρουσιάστηκαν έργα μαθητών της Δ΄τάξης που με τη βοήθεια του δασκάλου τους ανέδειξαν την προσφορά της τέχνης στην προώθηση σύγχρονων και επίκαιρων μηνυμάτων.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο Bookie ο σοφός ο πιγκουίνος σώζει τη Λάρα τη σκυλίτσα», από τη 2η ομάδα μαθητών. Η πρώτη ομάδα εκπροσώπησε το σχολείο στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Δημόκριτο στις 11/02/2014.

   2o Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

   3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου

   3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

   3o Δημοτικό Σχολείο Υμηττού

   5ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης
   Στις 11/2/2014 τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού αποφάσισαν ως πρεσβευτές του SaferInternet να διοργανώσουν μια γιορτή που έδωσε ζωή, χρώμα και χαρά σε όλο το σχολείο. Αρχικά η καθηγήτρια πληροφορικής Μαρίνου Ειρήνη έκανε μια εισήγηση για το διαδικτυακό εκφοβισμό. Τα εκτάκια έφτιαξαν ποιήματα και τα ζωντάνεψαν με βιντεάκια . Τα παιδιά του ΣΤ2΄ μετέφεραν θεατρικά το έργο «Ο_Ψηφιακός_Κοντορεβυθούλης_δεν_είμαι_εγώ» από το βιβλίο του ΕΨΥΠΕ «Delete_στον_ηλεκτρονικό_εκφοβισμό» με παρεμβάσεις της ψυχολόγου μας. Τέλος κάθε τμήμα της έκτης έστησε ένα περίπτερο με παιχνίδια που είχαν φτιάξει στο μάθημα της πληροφορικής (κουίζ γνώσεων, φιδάκι ,κουτσό, jenga, παιχνίδια με κρίκους και μπαλάκια) για τα παιδιά της Δ΄και Ε΄τάξης.
   Τα έπαθλα των νικητών ήταν κρυπτόλεξα σχεδιασμένα από τα πεμπτάκια μας.
   Τα παιδιά αυτενέργησαν με υπευθυνότητα, κόπο και μεράκι γι΄αυτό και ο απόηχος αυτής της εκδήλωσης θα μείνει ζωντανός στις καρδούλες τους για καιρό.

   6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων
   Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν την εκδήλωσή τους  στους μικρότερους μαθητές και στους δασκάλους του σχολείου. Αρχικά, ένας μαθητής και μία μαθήτρια που είχαν επιλεγεί από τους συμμαθητές τους παρουσίασαν τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, σε ζευγάρια ή ομάδες, τα παιδιά δραματοποίησαν τις 12 περιπτώσεις από τις σχετικές κάρτες του υλικού για το ασφαλές διαδίκτυο. Στο τέλος κάθε περίπτωσης, ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα απευθυνόταν στο κοινό και ρωτούσε πώς έπρεπε να αντιδράσει ή να φερθεί. Στο τέλος, τα παιδιά της έκτης  επιβεβαίωναν τη σωστή απάντηση των υπολοίπων υπενθυμίζοντας τον αντίστοιχο κανόνα ή έδιναν τη σωστή απάντηση.
   Στην είσοδο του σχολείου είχαν αναρτηθεί σε ταμπλό όλα τα ποιήματα  των παιδιών της έκτης τάξης καθώς και οι σχετικές αφίσες του υλικού.

   6ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου
   Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας, εκδήλωση την οποία ετοιμάσαμε με όλα τα παιδιά του Δ2 τμήματος και στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι γονείς της τάξης και αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.
   Η εκδήλωση περιλάμβανε βίντεο από την τηλεοπτική εκστρατεία του Saferinternet.gr, βίντεο που φτιάξαμε με τα παιδιά και στα οποία παρουσίαζαν τα ίδια οδηγίες προς παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το ασφαλές διαδίκτυο και παρουσιάσεις.
   Όλα τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία της ηχογράφησης και της ενημέρωσης, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις πολλές παγίδες του διαδικτύου.

   6o Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης

   7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

   10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

   10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης
   Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης συμμετείχε στην 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης παρακολούθησαν παρουσίαση powerpoint των συμπερασμάτων ερωτηματολογίου που είχαν συμπληρώσει σχετικά με τις συνήθειές τους στο διαδίκτυο και συζήτησαν τις απορίες τους με τον καθηγητή της Πληροφορικής κ Γιάννη Πάνενα. Τα παιδιά της Στ’ τάξης παρουσίασαν το λογότυπο της δράσης, κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και το ραδιοφωνικό μήνυμα προώθησης της δράσης που είχαν ετοιμάσει για το Μαθητικό Ραδιόφωνο.

   10o Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

   11o Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων


   12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

   14o Nηπιαγωγείο Χαλανδρίου

   14ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

   14o Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου


   16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

   29ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών "Νίκος Γκάτσος"

   34ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

   88o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
   Στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και ως πρεσβευτές του μηνύματος της ημέρας, το Στ1 του 88ου Δ.Σ. Αθηνών, πραγματοποίησε στις 14 Φεβρουαρίου ημερίδα στο χώρο του σχολείου με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών των τριών μεγάλων τάξεων (Δ΄- Ε΄- Στ΄) για τους κινδύνους του διαδικτύου. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του τμήματος (κα Φωτεινή Μπινιάρη) οι μαθητές δημιούργησαν και παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά με τη βοήθεια του προγράμματος Powerpoint τρεις παρουσιάσεις αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους κινδύνους του Facebook.
   Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με δραματοποιήσεις - αυτοσχεδιασμούς των μαθητών του Στ1 γύρω από τον εθισμό στο διαδίκτυο, τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και την αλόγιστη χρήση του Facebook. Σημαντική συμβολή υπήρξε και από την πλευρά της σχολικής ψυχολόγου, κας Δωροθέας Μανωλοπούλου, που με την παρέμβασή της ενθάρρυνε το μαθητικό κοινό να μιλήσει για τις διαδικτυακές εμπειρίες του. Επίσης, οι μαθήτριες που έγραψαν τα δύο επικρατέστερα ποιήματα για το διαδίκτυο - μετά από πρόσκληση του Saferinternet.gr - διάβασαν οι ίδιες τις δημιουργίες του στο μαθητικό κοινό. H σκηνή της αίθουσας είχε διαμορφωθεί με τα ανάλογα σκηνικά. Στο τέλος, μοιράστηκε το έντυπο του saferinternet με τις σχετικές οδηγίες για το Facebook. Η εκδήλωση - κατά γενική ομολογία - έτυχε της πλήρους ανταπόκρισης από το σύνολο των μαθητών, πράγμα που μας εντυπωσίασε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

   135ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

   Α' Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης
   Με τα δύο τμήματα της τετάρτης δημοτικού δραματοποιήσαμε το βιβλίο "Η φάρμα του διαδικτύου" και το παρουσιάσαμε στους γονείς των μαθητών. Στα υπόλοιπα τμήματα προβάλλαμε τα βίντεο της εκστρατείας όλων των ετών και κάναμε συζήτηση με τους μαθητές μας για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

   Γ' Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης

   Μέσα από μια πληθώρα πολυμέσων, όπως ενημερωτικά βίντεο, παρουσιάσεις και προβολή κινουμένων σχεδίων δόθηκε το αρχικό ερέθισμα στους μαθητές από την υπεύθυνη καθηγήτρια Πλουμιδάκη Παυλίνα για προβληματισμό σχετικά με το καίριο θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, ύστερα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, επίλυσης αποριών και διαμοιρασμού προσωπικών εμπειριών, τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Κατόπιν, με την τεχνική του καταιγισμού ιδεών, κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης συντάχθηκε ομαδικά από τα παιδιά το ποίημα «Δι@δίκτυο: ένα νόμισμα με δύο όψεις».
   Παράλληλα, ξεκίνησε η προετοιμασία των μαθητών για ένα Ανοιχτό Μάθημα, στο οποίο καλεσμένοι ήταν τόσο οι γονείς των παιδιών, όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Αρχικά, οι μαθητές παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο αποτελούσε διασκευή του βιβλίου «Η Φάρμα του Διαδικτύου», στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα Θεατρικής Αγωγής με σκηνικά αντικείμενα. Έπειτα, αφού ανακεφαλαίωσαν επιγραμματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο, τραγούδησαν με συνοδεία πιάνου μια διασκευή του τραγουδιού «Λέμε ναι» του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε στίχους γραμμένους για το Ασφαλές Διαδίκτυο.
   Τέλος, ακολούθησε μια ενημέρωση από την καθηγήτρια προς τους γονείς και δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια στους μαθητές, τα οποία ήταν αφίσες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά στο μάθημα της Πληροφορικής αλλά και ένα cd με χρήσιμο υλικό για μικρούς και μεγάλους.

   Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών

   Τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 οι μαθητές του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών ενημερώθηκαν και συμμετείχαν σε ποικιλία δράσεων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της 5ης τάξης εργάστηκαν πάνω στο θέμα “Let’s create a better Internet together” και έφτιαξαν ηλεκτρονικά κόμικ και βίντεο, με στόχο να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα υποθέματα: εθισμός, πνευματικά δικαιώματα, διαδικτυακός εκφοβισμός, διαφύλαξη προσωπικών στοιχείων, και άλλα.
   Επίσης, στις παρουσιάσεις αυτές, μαθητές της 1ης και 2ας τάξης απήγγειλαν ποιήματα που συνέθεσαν με θέμα την ασφαλή πλοήγηση. Στη συνέχεια οι μαθητές της 1ης και της 2ας μοιράστηκαν μέσα στις τάξεις τους τα ποιήματα και τις αφίσες που δημιούργησαν, κάνοντας, με αφορμή αυτά, συζήτηση σχετική με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Σε όλες τις δράσεις συμμετείχε το Ψυχοπαιδαγωγικό Τμήμα του Σχολείου με καίρια παρέμβαση για το διαδικτυακό εκφοβισμό καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.

   Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

   1o Γυμνάσιο Γέρακα
   To 1o Γυμνάσιο Γέρακα έλαβε μέρος στον φετινό εορτασμό με διάφορες δράσεις:
   1. Προετοιμασία ποιημάτων από μια ομάδα μαθητών με τη συνεργασία της καθηγήτριας Πληροφορικής, κας Περτσινίδου Κορίννας, και της κας Αντωνίου Μαίρης, υπεύθυνης του λογοτεχνικού εργαστηρίου.
   2. Παρακολούθηση του κεντρικού συνεδρίου της Δράσης Saferinternet.gr στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, από την καθηγήτρια πληροφορικής, Περτσινίδου Κορίννα.
   3. Τις επόμενες μέρες έγινε ενημέρωση των μαθητών της Β' Γυμνασίου από την καθηγήτρια Πληροφορικής, κα Περτσινίδου Κορίννα,  για το ασφαλές διαδίκτυο με την προβολή βίντεο  και με την διανομή και επεξήγηση φυλλαδίων της Δράσης Saferinternet.gr.
   4. Έγινε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου με όλα τα παραπάνω και στη σελίδα του σχολείου στο facebook.

   1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης
   Οι μαθητές όλου του σχολείου ενημερώθηκαν για τη δράση του Saferinternet.gr , βλέποντας τα video και σχολιάζοντας το υλικό που παρέχει το Saferinternet.gr και οι άλλοι φορείς που ασχολούνται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Προβληματίστηκαν για το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και έγραψαν ποιήματα. Οι μαθητές της Γ'  τάξης έγραψαν συνεργαζόμενοι σε ομάδες, άρθρα με θέμα στην ασφάλεια και την ορθή χρήση του Διαδικτύου, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο wiki που δημιούργησαν. Τέλος, έγινε παρέμβαση στην ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου με θέμα τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό.

   1o Γυμνάσιο Μαρκοπούλου

   1ο Γυμνάσιο Μεγάρων «Ευκλείδειο»
   Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 11 Φεβρουαρίου και της συμμετοχής του σχολείου μας ως Πρεσβευτή, κατά την διάρκεια των μαθημάτων όλης της εβδομάδας από 17-21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε όλα τα τμήματα του Γυμνασίου μας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο Διαδίκτυο, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα Διαδικτύου και έγινε συζήτηση για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθώς και τρόπους αντιμετώπισης τους.
   Ακολουθήθηκε η εξής μεθοδολογία: α) Συζήτηση – Ενημέρωση - Προβολή video
   β) Διανομή υλικού της Safeline και  γ) Κατέβασμα “υλικού” από τη σελίδα του Saferinternet.gr.

   1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου
   Το διάστημα από 27/1/2014 έως 7/2/2014 έγινε σε όλα τα τμήματα του σχολείου, την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, προβολή βίντεο σχετικών με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τους κινδύνους του Διαδικτύου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές κυρίως για το θέμα της ιδιωτικότητας και την αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.

   1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου

   1o Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού

   Το σχολείο συμμετείχε με ποιήματα στο φετινό εορτασμό. Επίσης, μαθητές παρακολούθησαν το συνέδριο του Saferintenet.gr, στις 11 Φεβρουαρίου στο Δημόκριτο. Έγινε προβολή του διαδικτυακού σεμινάριου (webinar) με θέμα  «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα» την Τρίτη 28/01/2014 και ακολούθησε συζήτηση. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους  κανόνες και διάβασαν συμβουλές, που αφορούσαν  στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και απευθύνονταν στους μαθητές.
   Εκτυπώθηκε και δόθηκε στους μαθητές το σχετικό υλικο που μας απεστάλη  σχετικά με το  Facebook και τη διαδικτυακή φήμη,  τις συμβουλές για  χρήση του κινητού και γενικά της ασφαλούς πλοήγησης.
   Παρακολούθησαν τα σποτ της τηλεοπτικής εκστρατείας του Saferinternet.gr " Το Παντοπωλείον" και ακολούθησε συζήτηση. Οι μαθητές πλοηγήθηκαν και γνώρισαν καλύτερα την ιστοσελίδα του Saferinternet.gr

   2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   2ο Γυμνάσιο Ελληνικού

   2ο Γυμνάσιο Μεγάρων

   2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου

   2ο Γυμνάσιο Πειραιά


   2o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
   Στο πλαίσιο της «εβδομάδας για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που οργανώθηκε στο σχολείο από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής έγιναν:
   • Εργασίες προετοιμασίας από κάποια τμήματα της Α΄ τάξης και με τη συνδρομή μαθητών από τη Γ’ τάξη (κατασκευή δύο εξάμετρων banner, με κολλάζ γραμμάτων που σχεδίασαν οι μαθητές)
   • Δημιουργία συλλογής προτάσεων για εκπαιδευτικές δραστηριότητες
   • Τουλάχιστον δίωρες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε όλα τα τμήματα και όλους τους μαθητές του σχολείου, κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου από τους πέντε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής
   • Επεκτάσεις σε αρκετά τμήματα, των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων με δημιουργία από τους μαθητές εργασιών και ψηφιακού υλικού σε μεγάλη ποικιλία από μορφές (format) όπως παρουσιάσεις, κόμιξ, word-clouds κλπ σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου
   • Ενημέρωση των πινάκων ανακοινώσεων και των τοίχων του σχολείου με σχετικές αφίσες (του συνήγορου του παιδιού) και με τη συμμετοχή του σχολείου με την υποβολή ποιήματος στη δράση Saferinternet.gr
   • Αποστολή υλικού για συνεργασία γονέων-μαθητών στους γονείς τριών τμημάτων της Γ’ τάξης
   • Ανάπτυξη «μαθήματος» στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου ώστε να υπάρξει συγκεντρωμένο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε αλλά και οι εργασίες των μαθητών. Το περιεχόμενο του μαθήματος εμπλουτίζεται σταδιακά.
   Σε αυτές τις δράσεις ενεπλάκησαν, ενημερώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν οι 490 μαθητές του σχολείου, 60 έως 150 γονείς/κηδεμόνες και οι 5 εκπαιδευτικοί πληροφορικής του σχολείου.

   3ο Γυμνάσιο Αλίμου

   3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας
   Για τη φετινή ημέρα ασφαλούς διαδικτύου συγκροτήθηκε ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης, αρκετά έμπειρων στη χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων. Οι μαθητές δημιούργησαν δύο σύντομες παρουσιάσεις, μία για θέματα ασφαλείας στο facebook και μία για θέματα σωστής συμπεριφοράς στη χρήση του κινητού τηλεφώνου (Metiquette). Μετά από σύντομη επεξεργασία και προετοιμασία από κοινού με τους καθηγητές Πληροφορικής, οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία διδακτική ώρα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2014, από ομάδες των δύο μαθητών, ταυτόχρονα σε κάθε τμήμα, στους υπολογιστές κάθε αίθουσας. Τα σχόλια των μαθητών αλλά και των καθηγητών για τη δραστηριότητα αυτή ήταν εξαιρετικά θετικά, ιδιαίτερα για τους συμμετέχοντες στις ομάδες παρουσιάσεων, που μίλησαν για πολύ χρήσιμη εμπειρία.

   3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου

   3ο Γυμνάσιο Νίκαιας


   4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω
   Οι μαθητές επισκέφθηκαν τη σελίδα του Saferinternet.gr, την ανάρτησαν στο προφίλ τους στο
   facebook και προέτρεψαν τους διαδικτυακούς τους φίλους να τη διαδώσουν. Ακολούθησε συζήτηση στις τάξεις. Επίσης, κατασκεύασαν σελιδοδείκτες με τα λογότυπα του www. saferinternet.gr και τους
   διένειμαν σε μαθητές, φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές και περαστικούς. Οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και συζήτησαν με τους υπεύθυνους της
   δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Από την Α' και Γ' τάξη που συμμετέχουν στην πολιτιστική ομάδα παρακολούθησαν την παράσταση του θεάτρου Τέχνης ''Chatroom''. Οι εκπαιδευτικοί μετέφεραν στο Σύλλογο των Διδασκόντων τα βασικά σημεία της Ημερίδας.

   12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Κοσμάς ο Αιτωλός»
   Ενημέρωση των μαθητών την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής από μέλη της ομάδας του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;» παρουσιάζοντας τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και παίζοντας με τους συμμαθητές τους τα παιχνίδια: «Μετρούν οι αποφάσεις σου στο Διαδίκτυο» και «Αποφεύγοντας τα αρνητικά του Διαδικτύου» με έπαθλο ένα stick memory.
   Προβολή των 6 ενημερωτικών σποτ της Δράσης Saferinternet.gr «Ε, τι μπακάλικο είμαστε», στους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και συζήτηση με τους μαθητές.
   Τα ποιήματα, η στήλη σχολιάζοντας τα videos «Ε, τι μπακάλικο είμαστε» και οι εκδηλώσεις μας έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου.

   Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο
   Το Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο για 4η συνεχή χρονιά είναι ανάμεσα στους πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν: (α) ενημέρωση των μαθητών για το φετινό εορτασμό με ψηφιακό υλικό που προβλήθηκε στα μαθήματα της Πληροφορικής και Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής (β) αποστολή στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου των δυο ποιημάτων που δημιούργησαν οι μαθητές μας και πλειοψήφησαν ανάμεσα στις προτιμήσεις των μαθητών και καθηγητών (γ) συμμετοχή στη συνεδριακή ημερίδα της 11/2/2014 (δ) παρακολούθηση του θεατρικού έργου "Chatroom" στο Θέατρο Τέχνης από τους μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου. Η παράσταση παρουσιάζει τις διαδικτυακές συνήθειες των εφήβων που ενέχουν κινδύνους στους οποίους μπορεί αυτοί να εγκλωβιστούν και υμνεί την αληθινή φιλία και επικοινωνία στον πραγματικό κόσμο

   Γυμνάσιο Γερμανικής Σχολής Αθηνών

   Γυμνάσιο Καπανδριτίου

   Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου

   1ο ΓΕΛ Βύρωνα
   Δράσεις γύρω από το φετινό σύνθημά της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»,  με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση του διαδικτύου. Προβολή στους μαθητές των ενημερωτικών webinars, των διαφημιστικών spots, συζήτηση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στον ψηφιακό κόσμο και δημιουργία ποίηματος σχετικά με την εξάρτηση από τις διαδικτυακές εφαρμογές.

   1ο Γενικό Λύκειο Νέας Μάκρης

   2o ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

   2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας

   3ο Γενικό Λύκειο Υμηττού

   4ο ΓΕΛ Ηλιούπολης

   5ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης
   Την Τρίτη 28/1, έγινε παρουσίαση της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Κίνδυνοι από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» στους μαθητές της Β' τάξης του Λυκείου (συνολικά 86 μαθητές). Κατά τη διάρκεια αυτής έγινε αναφορά στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 και στη συμμετοχή του σχολείου μας με την δημιουργία σχετικών ποιημάτων.
   2. Συμπληρώθηκαν 93 ερωτηματολόγια από μαθητές του σχολείου σχετικά με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
   3. Οι 22 μαθητές της Β' Λυκείου του 1ου τμήματος επιλογής του μαθήματος Εφαρμογές Υπολογιστών ανέλαβαν να επεξεργαστούν τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων στο Excel και να δημιουργήσουν Γραφήματα για κάθε ερώτημα.
   4. Τέλος στις 27/2 έγινε παρουσίαση της Ερευνητικής Εργασίας και των Γραφημάτων από τα ερωτηματολόγια στους 20 μαθητές της Γ' Λυκείου του 1ου τμήματος επιλογής του μαθήματος Πολυμέσα Δίκτυα.

   17ο ΓΕΛ Αθηνών
   Οι μαθητές μας δημιούργησαν μουσικό δρώμενο με θέμα «διαδικτύου κίνδυνοι». Έγραψαν ποιήματα με θέμα το διαδίκτυο: « Κρυψώνες στο Διαδίκτυο» και «Μικρές αναζητήσεις». Επίσης συμμετείχαμε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην ημερίδα για τη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο μαθητής μας Γεώργιος Σφυρής απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε  στην ημερίδα σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να γίνει το Διαδίκτυο ένας καλύτερος τόπος για όλους.
   Ακόμη στο διάστημα αυτό στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής έγινε ενημέρωση των μαθητών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, παρουσιάστηκαν ενημερωτικά βίντεο και έγινε και εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές.
   Τέλος, υπήρξαν αναρτήσεις στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

   1ο ΕΠΑΛ Αίγινας

   1o ΕΠΑΛ Πειραιά

   2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου

   3ο ΣΕΚ Περιστερίου

   Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος

   Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αγ. Δημητρίου

   Εκπαιδευτική Αναγέννηση

   Εκπαιδευτήρια Γείτονα

   Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου

   Εκπαιδευτήρια Καντά

   Ελληνογαλλική σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά"

   Λεόντειο Λύκειο Πατησίων
   Υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις με τους μαθητές/τριες να αναζητούν, να προβληματίζονται, να ενημερώνουν και να ενημερώνονται, να ερευνούν και να δημιουργούν υλικό, όπως παρουσιάσεις, ποιήματα, videos, animations, podcasts, αφίσες. Όλες οι δράσεις των μαθητών/τριών αναρτώνται σε συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, το σχολείο καλεί επίσημους φορείς, για να ενημερώσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

   Μουσικό Λύκειο Παλλήνης


   Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής

   Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου

   Δήμος Χαιδαρϊου

   Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- Οκανά "Προνοή"

   Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου

   Πραγματοποίηση δράσεων που απευθύνθηκαν τόσο σε γονείς όσο και σε μαθητές, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Με το μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» έγιναν συναντήσεις συζήτησης με γονείς στο σχολικό συγκρότημα του 3ου & 9ου Δημοτικού Ζωγράφου στις 5/5/2014 και στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα στις 12/5/2014, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 80 γονιών. Παράλληλα, έγιναν παρεμβάσεις ενημέρωσης και συζήτησης μέσα στις τάξεις ανά τμήμα, με μαθητές Δημοτικού και Λυκείου, από 10/3 έως 5/6/2014. Στο 9ο Δημοτικό Αθηνών έγιναν δύο (2) δίωρες συναντήσεις ανά τμήμα με τους μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, με συμμετοχή 80 μαθητών, ενώ στο 4ο Λύκειο Ζωγράφου έγινε μία (1) δίωρη συνάντηση ανά τμήμα Α’ Λυκείου με θέμα το διαδικτυακό εκφοβισμό και τη συμμετοχή 88 μαθητών. Οι παρεμβάσεις οργανώθηκαν με την υποστήριξη των διευθυντών των σχολικών μονάδων και υλοποιήθηκαν από τα στελέχη πρόληψης Μαρία Αναγνωστάκη, νομικό – εγκληματολόγο και Βάνα Καρασιώτου, κοινωνική λειτουργό.

   Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
   Αναρτήθηκε στον ιστότοπο ανακοίνωση με την οποία ενημερώνονταν τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και προτρέπονταν να επισκεφτούν την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα εντός του www.sep.org.gr αλλά και το Saferinternet.gr ώστε να αντλήσουν ιδέες για δράσεις στα προγράμματα παιδιών και νέων από 7 έως 18 ετών.

   Ολοκληρώθηκε το "Εγχειρίδιο καλής Χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για Προσκόπους", ένα εγχειρίδιο καλής πρακτικής για μικρούς και μεγάλους, τιμώντας τον τίτλο του Πρεσβευτή Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου για το 2014. Με γνώμονα την αυτοδέσμευση και τις Αρχές του Προσκοπισμού καλούνται τα μέλη του ΣΕΠ να διαβάσουν το εν λόγω εγχειρίδιο για να χρησιμοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ασφάλεια.

   Οι επόμενος μας στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε και εμείς, ως Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μια ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα απευθύνεται σε ενήλικες (γονείς κατά κύριο λόγο). Επίσης, να εντάξουμε και να τυποποιήσουμε ουσιαστικά μέσα στο πρόγραμμα μας συγκεκριμένες δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα, βασισμένες στην μεθοδολογία του Προσκοπισμού και στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών και εφήβων, με στόχο την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

   Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

   Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Ίδρυμα Νεότητος
   Με αφορμή την ενημέρωση για το Ασφαλές Διαδίκτυο, το Γραφείο Νεότητος, η Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας και το Ίδρυμα «Διακονία» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζοντας τις κοινές τους δράσεις, διοργάνωσαν ομιλία του Δρ. Γεώργιου Κορμά με θέμα:
   «Συμπεριφορές εξάρτησης από το Διαδίκτυο, ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου».
   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο «Το Σήμαντρο», πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Την παρακολούθησαν περί τους 70 γονείς οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και ενδιαφέρον για καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά.

   1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πεύκης

   iFeelKid
 • Νομός Αχαϊας
  • Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού

   Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών
   Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 πραγματοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη μια σειρά από δράσεις στο σχολείο μας  με στόχο την ενεργό συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθημάτων γύρω από το θέμα αυτό.

   1) Τάξεις Α' και Β': Προβολή βίντεο, συζήτηση με τους μαθητές

   2) Τάξη Γ': Διαδραστικές Ιστορίες Saferinternet.gr ("Η μίσυ βρέθηκε, το απέραντο δάσος")

   3) Tάξη Δ': Δημιουργία Κόμικ (δραματοποίηση σεναρίων και συμβουλών για την ασφαλή πλοήγηση)

   4) Τάξη Ε': Δημιουργία αφίσας ευαισθητοποίησης και ανάδειξης λύσεων για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ανάρτηση στο σχολείο.

   5) Τάξη ΣΤ': Σύνθεση ποιημάτων και εικαστικές συνθέσεις. Δημιουργία βίντεο και συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

   Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστήμιου Πατρών

   3ο ΕΠΑΛ Πάτρας

   Μουσικό Σχολείο Πατρών (Γυμνάσιο, Λύκειο)
   Οι μαθητές του σχολείου έγραψαν ποιήματα για το Διαδίκτυο αποκτώντας έτσι την ευκαιρία να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν. Δυο μαθητές από κοινού, συνέθεσαν ποίημα με την ακροστιχίδα «Ασφαλής Πλοήγηση». Άλλοι με τη βοήθεια του καθηγητή των Εικαστικών δημιούργησαν ζωγραφιές για το «Ασφαλές Διαδίκτυο». Οι καθηγητές Πληροφορικής πραγματοποίησαν διδακτικές παρεμβάσεις με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στα τμήματα της Β' και Γ' Γυμνασίου.

   Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστήμιου Πατρών

   Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν Τάξη
   Η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» συμμαχώντας με τις Αντιδημαρχίες «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ  & ΠΑΙΔΕΙΑΣ καθώς και με το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη του  Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας  αλλά και με το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», σχεδιάσαμε  και υλοποιήσαμε  δράσεις δρόμου που στόχευαν στην ευρύτερη ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Οι δράσεις μας αυτές έγιναν σε δύο φάσεις. Α) το πρωί: με περίπτερο που στήσαμε στην κεντρική πλατεία Αγ. Γεωργίου στο οποίο μοιράσαμε έντυπο υλικό του «ΑΡΙΑΔΝΗ» αλλά και έντυπα της ομάδας μας τα οποία σχεδιάσαμε φέτος για την ενημέρωση που κάνουμε στα σχολεία της περιοχής μας . Στην πρωινή μας δράση οι μικροί μας φίλοι που βρέθηκαν στην πλατεία έγραψαν συνθήματα σε μπαλόνια και στολίσαμε με αυτά το περίπτερο μας. Κάναμε διάχυση του μηνύματος της ημέρας , στα τοπικά ΜΜΕ με συνεντεύξεις που δώσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Β) το απόγευμα η δράση μεταφέρθηκε στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου μπροστά από το εμπορικό επιμελητήριο Αχαΐας όπου εθελοντές της ομάδας μας,  μασκαρεμένοι παιδικοί ήρωες,  κάλεσαν τα μικρά παιδιά αλλά και τους γονείς τους να παρακολουθήσουν το κουκλοθέατρό μας : « e- κοκκινοσκουφίτσα στο διαδικτυοδάσος» σχεδιασμένο για αυτή την ημέρα. Όλοι όσοι εργαστήκαμε με πολύ ζήλο γι’ αυτή τη δράση που έγινε πρώτη φορά στην πόλη μας, ενθουσιαστήκαμε και θα το επαναλάβουμε, με τελικό στόχο: «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω».
 • Νομός Βοιωτίας
  • Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου
   Φέτος επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα θεατρικό δρώμενο, να το παρουσιάσουμε  σε  γονείς και  φίλους στο  σχολείο μας, μετά από πρόσκληση του Saferinternet.gr. Η πορεία  για  την  ολοκλήρωσή του ήταν  μια  μοναδική,  χαρούμενη,  πολυεπίπεδη εμπειρία για  μαθητές - εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία. Είχαμε, επίσης, τη χαρά να προσκληθούμε για να παρουσιάσουμε το δρώμενό μας στην κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στις 11 Φεβρουαρίου.

   3ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

   4ο Γυμνάσιο Θήβας

   ΣΕΚ Λιβαδειάς
 • Νομός Γρεβενών
  • 2o Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης
 • Νομός Δράμας
  • 1o Γυμνάσιο Δράμας
   Την ημέρα του εορτασμού  έγινε ενημέρωση σ΄όλες τις τάξεις από ομάδα παιδιών που έγιναν πρεσβευτές της ημέρας αυτής. Συμμετείχαν συνολικά 37 μαθητές.
   Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες 3-4 ατόμων και φορώντας πλαστικοποιημένα καρτελάκια με το λογότυπο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την έκτη διδακτική ώρα πέρασαν από τα 15 τμήματα του σχολείου (μια ομάδα σε κάθε τμήμα) και  διάβασαν φυλλάδια με συμβουλές για μαθητές  από τον ιστοχώρο Saferinternet.gr. Στο τέλος της ενημέρωσης τα ανάρτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων των τάξεων.
   Το σχολείο μας επίσης συμμετείχε και στην ειδική δημιουργική δράση για την ημέρα αυτή "Δημιουργία οκτάστιχων ποημάτων για την ασφάλεια του Διαδικτύου"με  δύο ποιήματα απο τις μαθήτριες Αρβανιτίδου Μαρία, Καραϊσκάκη Παναγιώτα, Χατζηθεοδώρου Σοφία και Χότζα Κλέιντια απο το τμήμα Β5. Το 6ο  τμήμα των Βιωματικών Δράσεων δημιούργησε ηλεκτρονικό περιοδικό.

   Μουσικό Σχολείο Δράμας
   Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου. Την παρακολούθησαν οι α, β, γ γυμνασίου, η Α λυκείου  και η ΣΤ τάξη του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου Δράμας.
   Προβλήθηκε ένα βίντεο για το πώς δημιουργήθηκε το διαδίκτυο, ακολούθησαν τα φετινά σποτ για την ασφάλεια του διαδικτύου («Ε τι; Μπακάλικο είμαστε;») και άλλα από προηγούμενες χρονιές,  βίντεο για την ασφάλεια των συναλλαγών. Συζητήθηκε η μη δημοσίευση προσωπικών μας στοιχείων στο Διαδίκτυο, αλλά και τα πλεονεκτήματα του.
   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση δύο τραγουδιών που επέλεξαν και έμαθαν να παίζουν μόνοι τους στα όργανα επιλογής τους, μαθητές της Α΄ Λυκείου.
   Αποσπάσματα της εκδήλωσης υπάρχουν στο κανάλι του σχολείου μας στο youtube καθώς και στην ιστοσελίδα του σχλείου, στις εκδηλώσεις 2013-2014.

   Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας


   ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δράμας
 • Νομός Δωδεκανήσου
  • 3o Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
   Μας επισκέφτηκε ένα κλιμάκιο από το πρόγραμμα «Αριάδνη», συνεργάτη της  Δράσης Saferinternet.gr, και μίλησαν στους μαθητές του τμήματός μας για τους κινδύνους που κρύβει η περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι μαθητές μας έκαναν πολλές ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παρακολούθησαν και ένα ενδιαφέρον μικρό θεατρικό δρώμενο σχετικά με ένα μαθητή εθισμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
   Ακολούθησε μια ενδελεχής συζήτηση με τους μαθητές μας για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το διαδίκτυο, ενώ παρακολουθήσαμε και μερικά βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο. Στη συνέχεια οι μαθητές μας κλήθηκαν να γράψουν ποιήματα με θέμα τους κινδύνους του διαδικτύου.

   Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

   Γυμνάσιο Άφαντου

   Γυμνάσιο Πάτμου

   Γυμνάσιο Λ.Τ. Ολύμπου Καρπάθου
   Οι  πρεσβευτές ενημέρωσαν κάθε τάξη χωριστά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο facebook όπου εκτυπώθηκε και μοιράστηκε ο αντίστοιχος οδηγός ασφαλείας. Επίσης, ενημέρωσαν τους γονείς για θέματα που αφορούν την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο όπου εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν τα προτεινόμενα  φυλλάδια. Προγραμματίζεται  προβολή επιλεγμένων  video και της ταινίας TRUST, ανοικτή προς το κοινό και θα ακολουθήσει συζήτηση.

   Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου
   Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στο σύλλογο διδασκόντων και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.  Η τελική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 σε ανοικτή εκδήλωση για παρακολούθηση από το κοινό (μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς).
   Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής παρουσιάστηκε η δράση του σχολείου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 διαμορφωμένη σε τρεις αυτοτελείς παρουσιάσεις για τις τρεις τάξεις του σχολείου.

   Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Λειψών


   Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)


   ΚΕΣΥΠ Ρόδου

   Πραγματοποίηθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 11-2-14 στο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής Ρόδου και  στα 3 τμήματα της ΣΤ τάξεως του σχολείου. Μετά απο αυτήν την επιτυχή εκδήλωση το ΚΕΣΥΠ Ρόδου αποφάσiσε να με την δ/ντρια του σχολείου να υλοποιήσει και  ημερίδα ενημέρωσης των γονέων με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
 • Νομός Έβρου
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
   Ως πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, φέτος πραγματοποιήσαμε στις 13 Φεβρουαρίου ενημερωτική εκδήλωση προς γονείς και εκπαιδευτικούς σε χώρο του σχολείου.   
   Παρουσιάστηκαν τρεις εισηγήσεις και στο τέλος ακολούθησε συζήτηση. Η πρώτη, από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου, Ευαγγελία Ζαρκάδα, είχε θέμα «Σερφάροντας με ασφάλεια στην όμορφη αλλά και επικίνδυνη θάλασσα του Διαδικτύου». Ακολούθησε η εισήγηση της σχολικής συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, Ναλμπάντη Δώρας, με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου - ο ρόλος της εκπαίδευσης» και τέλος η εισήγηση του ψυχολόγου και  Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κέντρου Πρόληψης Αλεξανδρούπολης, Βραχιώλια Στράτου, με θέμα «Τα παιδιά στον υπολογιστή - οι γονείς πού;».
   Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ, έγινε από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής γόνιμη και διαδραστική διάλεξη με ανάγνωση ιστοριών από το βιβλίο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» στα τμήματα της Γ’ και Δ’ τάξης και με προβολή τηλεοπτικών σποτ από την ιστοσελίδα του Saferinternet.gr στα τμήματα της Ε’ και Στ’ τάξης.

   2o ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

   Γυμνάσιο Τυχερού

 • Νομός Εύβοιας
  • 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

   Γυμνάσιο Δροσιάς

   Γυμνάσιο Κανήθου

   Για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 11 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση που περιείχε τις εξής ενότητες:
   •    Τα θετικά και τα αρνητικά του Διαδικτύου,
   •    Μια εικόνα ή ένα βίντεο από τον Παγκόσμιο Ιστό λέει πάντα την αλήθεια;,
   •    Προβολή τριών σπότ από την τηλεοπτική καμπάνια του Saferinternet.gr,  « το Παντοπωλείον»,
   •    Παρουσίαση των τριών οδηγών (για: κινητό, Διαδίκτυο, Facebook) για γονείς από το Saferintenret.gr
   •    Παρουσίαση για το διαδικτυακό εκφοβισμό
   •    Το σύστημα PEGI,
   •    Βίντεο από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ανωνυμία
   •    Το θεατρικό δρώμενο “Ο Σύζυξ, το PIN και το GPS”.

   Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους παρευρισκόμενους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.Το ψηφιακό υλικό που παρουσιάστηκε, φωτογραφίες και βίντεο είναι αναρτημένες στο blog του σχολείου.

   ΕΠΑΛ Μαντουδίου

   ΚΕΠΛΗΝΕΤ Εύβοιας
   To Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Εύβοιας (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων διοργάνωσε εκδήλωση-ομιλία με ανοικτή πρόσκληση προς γονείς με θέμα: "Θέματα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η Διαχείριση της ταυτότητας στο συμμετοχικό ιστό". Παράλληλα την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώθηκαν διάφορες δράσεις σε σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του ΚΕΠΛΗΝΕΤ.
 • Νομός Ηλείας
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
   Οι μαθητές έλαβαν μέρος στη δράση δημιουργίας ποιήματος γύρω από το ασφαλές και το δημιουργικό διαδίκτυο, μετά από πρόσκληση του Saferinternet.gr. Εκτός από τα ποιήματα, οι μαθητές δημιουργήσαν παρουσιάσεις PowerPoint και ιστορίες κόμικς με το εργαλείο Toondoo, σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τα οποία παρουσιάσανε εντός της τάξης. Ακολούθως, οι μαθητές ψηφίσαν τις καλύτερες δημιουργίες, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Για τη δράση αφιερώθηκαν 2 διδακτικές ώρες.

   6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
   Οι μαθητές έλαβαν μέρος στη δράση δημιουργίας ποιήματος γύρω από το ασφαλές και το δημιουργικό διαδίκτυο, μετά από πρόσκληση του Saferinternet.gr Εκτός από τα ποιήματα, οι μαθητές δημιουργήσαν παρουσιάσεις PowerPoint και ιστορίες κόμικς με το εργαλείο Toondoo, σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τα οποία παρουσιάσανε εντός της τάξης. Ακολούθως, οι μαθητές ψηφίσαν τις καλύτερες δημιουργίες, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Για τη δράση αφιερώθηκαν 2 διδακτικές ώρες.

   Γυμνάσιο Βάρδας

   Γενικό Λύκειο Καράτουλα

   Δήμος Ήλιδας

   Πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2014, ημερίδα με τίτλο "Το διαδίκτυο κι εγώ",στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Κυψέλες Δικτύωσης» και ο Δήμος Ήλιδας.
   Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση γονέων για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στα διαδικτυακά παιχνίδια και στις κινητές συσκευές μέσα από τις προσεγγίσεις διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων (εκπαίδευση,πληροφορική, ψυχολογία, κοινωνιολογία).
   Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους αρκετά ερωτήματα στο πάνελ των ομιλητών όπου και δόθηκαν κατατοπιστικές απαντήσεις.
   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας και της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και την αρωγή του ενημερωτικού
   κόμβου ΠΣΔ "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο".
 • Νομός Ημαθίας
  • 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας

   Γυμνάσιο Καβάσιλων
   Στο πλαίσιο του εορτασμού, η σχολική βιβλιοθήκη του γυμνασίου Καβασίλων  διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών και καθηγητών. Kάθε ένα  από  τα τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη και συμμετείχε στη δράση, που περιλάμβανε:
   •     Multimedia παρουσίαση του θέματος  σε ειδικές ενότητες
   •     Συζήτηση
   •     Ασκήσεις εμπέδωσης της σωστής χρήσης του διαδικτύου


   2o Γενικό Λύκειο Βέροιας

   ΓΕΛ Μελίκης

 • Νομός Ηρακλείου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένος Χερσονήσου
   Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00, διοργανώθηκε ημερίδα στους χώρους του σχολείου. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η κα Παναγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η οποία ενημέρωσε ξεχωριστά γονείς και μαθητές για τις επιπτώσεις της πολύωρης ενασχόλησης των παιδιών με το Διαδίκτυο. Ακολούθησε ενημέρωση προς τους γονείς από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου για βασικούς κανόνες ασφαλής πλοήγησης των παιδιών στο Διαδίκτυο. Σε διαφορετική ημέρα, αλλά και πάλι στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε ενημέρωση προς τους μαθητές για το πώς μπορούν να προστατευθούν από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

   15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
   Διοργάνωση Ημερίδας στους χώρους το σχολείου με θέμα "Παιδί - Γονείς - Διαδίκτυο" την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00. Την ημερίδα τίμησαν με τις εισηγήσεις τους η κα. Παναγιώτακη Μαρία, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ/Θμιας Εκ/σης. Ν. Ηρακλείου, η κα. Χριστοδουλάκη Μελτίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελίων Safeline.gr και ο κ. Μηλιαράκης Μανόλης, Σχολικός Σύμβουλος 2ης περιφέρειας Α/Θμιας Εκπ/σης Νομού Ηρακλείου. Παράλληλα στο πρόγραμμα υπήρχαν και άλλα ενδιαφέοντα θέματα, όπως θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο παιδικό βιβλίο "Η Φάρμα του Διαδικτύου" και η προβολή της βραβευμένης ταινίας του Saferinternet.gr "το Παντοπωλείο".

   25ο & 27ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου
   Στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης έγιναν συζητήσεις μέσα στην τάξη σχετικά με το θέμα του ασφαλούς διαδικτύου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε προβολή dvd και έκθεση ζωγραφικής και κλήθηκε καθηγητής πληροφορικής στην τάξη προκειμένου να συζητήσει με τα παιδιά πιο εξειδικευμένα θέματα ασφαλούς πλοήγησης. Τέλος, με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή κου Μανόλη Φιλιππάκη γράφτηκε από τα παιδιά της ΣΤ'2 τάξης ποίημα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το οποίο απεστάλη στη δράση Saferinternet.gr.

   4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

   5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

   Γυμνάσιο Γαζίου

   1) Ανάρτηση των ποιημάτων που δημιούργησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του  σχολείου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο εργαστήριο  Πληροφορικής και στον ιστοχώρο του σχολείου.
   2) Προβολές ενημερωτικών παρουσιάσεων στο εργαστήριο του σχολείου από  το υλικό  educators με θέματα:
   • Ασφαλής χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης
   • Προστασία  προσωπικών δεδομένων
   • Αντιμετώπιση κινδύνων σε chat rooms
   • Εθισμός στο Διαδίκτυο
   • Κακόβουλο Λογισμικό
   • Ηλεκτρονική παρενόχληση
   • Netiquette
   3. Παροχή οδηγιών προς τους μαθητές για την ασφάλεια και την ηθική  στον κυβερνοχώρο, μέσα από δράσεις που υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο  Πληροφορικής του σχολείου.

   Imonline
 • Νομός Θεσπρωτίας
 • Νομός Θεσσαλονίκης
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας

   1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
   1. Μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου συμμετείχαν στη δράση του Saferinternet.gr και έγραψαν ποιήματα, από τα οποία δημιουργήσαμε ένα εικονογραφημένο eBook «Οι ποιητές του Διαδικτύου».  Η δράση έλαβε τη μορφή ενός εσωτερικού διαγωνισμού, μέσα από τον οποίον αναδείχθηκαν τα 2 καλύτερα και στάλθηκαν στη δράση Saferinternet.gr.
   2. Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο αμφιθέατρο για τους μαθητές των τάξεων Δ', Ε', και ΣΤ' στην οποία είχαμε επίσημους προσκεκλημένους τον Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Μανουσαρίδη Ζαχαρία και τον λέκτορα και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Πληροφορικής, Δρ. Ελευθεράκη Γεώργιου.
   Οι μαθητές παρουσίασαν τις ζωγραφιές και τα ποιήματα τους. Η ημερίδα ήταν επίσης ανοιχτή για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
   3. Οι μικρότεροι μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων παρακολούθησαν την διαδραστική συζήτηση που υλοποιήθηκε με την βοήθεια του κέντρου πρόληψης Σείριος.
   4. Οι μαθητές της Α' τάξης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου μέσα από το βιβλίο δραστηριοτήτων του Saferinternet. Στη συνέχεια ζωγράφισαν το internet και δημιούργησαν μια τεράστια αφίσα.
   5. Οι μαθητές της Β' τάξης δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες για το διαδίκτυο(σε επεξεργαστή κειμένου) και ειδικότερα για τα πνευματικά δικαιώματα ύστερα από σχετική παρέμβαση με αφορμή τη δημιουργία ποιημάτων.
   6. Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ τάξεων δημιουργούν ομαδοσυνεργατικά Projects  σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου (παρουσιάσεις, comic, ταινίες, παιχνίδια, έρευνες με ερωτηματολόγια κλπ) με στόχο να τα παρουσιάσουν στους μαθητές των μικρότερων τάξεων. 

   10ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς
   Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Σοφία Θεοδωρίδου, στις μεγάλες τάξεις του Σχολείου (Δ', Ε', Στ') για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Μαθητές της Ε' τάξης έγραψαν ποιήματα για το Διαδίκτυο. Επίσης το σχολείο οργανώνει εκδήλωση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο για τους γονείς των μαθητών μας, στις 5/3/2014.

   17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

   41ο Δημοτικό Σχολείο

   Αριστοτέλειο Κολλέγιο - Δημοτικό
   Με το σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συμμετείχε ενεργά και δημιουργικά στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014.
   Οι μαθητές του γυμνασίου περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα http://www.saferinternet.gr/ στην ενότητα για εφήβους και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Στο λύκειο διεξήχθη διαγωνισμός κόμικ με θέματα από την Ασφαλή πλοήγηση και σενάρια των μαθητών. Συμμετείχαν 12 ομάδες και νικήτρια ανακηρύχθηκε μια ομάδα μαθητών με την πιο πλήρη ιστορία. Το κόμικ που νίκησε φαίνεται στην ιστοσελίδα του σχολείου. Στη συνέχεια προβλήθηκε σε όλους τους μαθητές.

   Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ»

   Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη (δημοτικό)

   1ο Γυμνάσιο Κουφαλιών


   1o Γυμνάσιο Συκεών "Οδυσσέας Φωκάς"
   To σχολείο διοργάνωσε και υλοποίησε δράσεις ενημέρωσης την  εβδομάδα από 7 έως 14 Φεβρουαρίου, με θέμα "Ή Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και ο εθισμός των παιδιών στα Κοινωνικά Δίκτυα", από  την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών -Εφήβων του Ψ.Ν.Θ. με κεντρικό Συντονιστή -Ομιλητή τον παιδοψυχίατρο κ. Βάιο Νταφούλη.Οι συναντήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν την Τετάρτη 12 και Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.
   Ακόμη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε  στις 18:00 μ.μ. συνάντηση με τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών όλου του σχολείου με το ίδιο θέμα, για την δική τους ευαισθητοποίηση και συμβολή στην προστασία των παιδιών μας σε ασφαλή ταξίδια στο Διαδίκτυο.

   2ο Γυμνάσιο Πολίχνης Θεσσαλονίκης
   Στο πλαίσιο των δράσεων, η συντακτική ομάδα του περιοδικού e-Νεανικές ματιές του σχολείου  δημιούργησε ένα ειδικό  τεύχος- αφιέρωμα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η ομάδα δημιούργησε και ένα ερωτηματολόγιο για το διαδίκτυο, το οποίο απάντησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου.  Στις 11 Φεβρουαρίου 2014, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές-πρεσβευτές  χωρισμένοι σε ομάδες,  παρουσίασαν σε  κάθε τμήμα το περιοδικό, ανάρτησαν αφίσες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό.

   2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
   Πολυπληθής προσέλευση εκπαιδευτικών στην Επιμορφωτική Ημερίδα  που διοργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με επιστημονικά και οργανωτικά υπευθύνους την Δρ. Βίκυ Μυρώνη και τον Δρ Δημήτρη Μέμτσα στις 1 Φεβρουαρίου 2014  , στο μουσείο βυζαντινού Πολιτισμού δρώντας ως πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014. Η κ Μυρώνη είχε την εισήγηση  «Ο ρόλος του σχολείου για την ευαισθητοποίηση στους κινδύνους του Διαδικτύου» και παρουσίασε καλές πρακτικές. Ο συμβουλος Πληροφορικής κ Μανουσαρίδης  ειχε την εισήγηση «Ο μαθητής, η χρήση του διαδικτύου και  η ασφάλεια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)» Στην ημερίδα έγινε διεπιστημονική θεώρηση από την πλευρά της Ψυχολογίας (Χ.Καμαριώτης-Τμ Υυχολογίας ΑΠΘ), της Πληροφορικής (Π.Μήτκας καθ. Πολυτεχνειου ΑΠΘ –Δρ. Β. Μυρώνη  και  Ε. Δαλάκα (μέλος ΔΣ ΠΕΚΑΠ) και της Ιατρικής (Βάϊος Νταφούλης Επιμελ Α Ιπποκρατείου με εισηγήσεις και εποικοδομητική συζήτηση.

   3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Πολίχνης

   4ο Γυμνάσιο Πολίχνης

   31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

   Ιδιωτικό Γυμνάσιο ΔΕΛΑΣΑΛ

   Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη (Γυμνάσιο-Λύκειο)

   Με αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Εθισμός στο Διαδίκτυο» στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.
   Οι καθηγήτριες του σχολείου κ.κ Μ. Μιτζάλη, Ε. Παπαδοπούλου και Δ. Τζοτζουδάκη  ενημέρωσαν και τοποθετήθηκαν επάνω σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού, και καλών τρόπων κατά τη χρήση Ιστοτόπων Κοινωνικής Δικτύωσης, με σκοπό και στόχο η ημέρα αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς οι κίνδυνοι, που συντρέχουν μέσω του διαδικτύου, είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους, σε πολλούς τομείς. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δρ. Νταφούλης Βάιος Παιδοψυχίατρος, Επιμελητής A΄ του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. που μας ενημέρωσε για όλες τις διαστάσεις του θέματος «Διαδικτυακός Εκφοβισμός - Εθισμός στο Διαδίκτυο».
   Στην ημερίδα απαγγέλθηκαν τα ποιήματα των παιδιών του δημοτικού που αφορούσαν στην ασφαλή πλοήγηση και τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους. Τέλος προβλήθηκε και το μουσικό δρώμενο των μαθητριών του λυκείου μας με θέμα: «Θύματα και Θύτες».

   1ο ΓΕΛ Κουφαλιών

   2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

   14ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

   Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 • Νομός Ιωαννίνων
 • Νομός Καβάλας
  • 1ο Γυμνάσιο Καβάλας
   Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ενημέρωση τιμώντας την 11η Φεβρουαρίου, ως Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση απευθυνόταν στους γονείς και καθηγητές του Σχολείου μας, αλλά και σε όποιον άλλο ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα. Μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους γονείς και ακολούθησαν ερωτήσεις- συζήτηση.
   Το φετινό της σύνθημα ήταν: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Για το σκοπό αυτό αναρτήθηκε η αφίσα που μας στάλθηκε από το Saferinternet και η οποία πλαισιώθηκε από συνθήματα που έγραψαν τα παιδιά που παρακολουθούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, που πραγματοποιείται στο Σχολείο μας με θέμα: Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
   Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, έγινε ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου μας διάρκειας δύο ωρών ανά τάξη. Προβλήθηκαν δύο  ταινίες. Η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία, «Το Παντοπωλείον» και στη συνέχεια ακολούθησε σχολιασμός - συζήτηση ενώ  δόθηκαν και πρακτικές συμβουλές στους μαθητές. Τα σπότ  άρεσαν πολύ και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα, πέρασαν πολλά από  τα μηνύματα που πρέπει να προσέχουμε για την σωστή χρήση του Διαδικτύου. Η δεύτερη, η ταινία  «Cyber bully» άρεσε  και συγκίνησε μαθητές και καθηγητές.

   Εκδόσεις Σαϊτα

 • Νομός Καρδίτσας
 • Νομός Κέρκυρας
 • Νομός Κεφαλληνίας
  • 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

   Λύκειο Σάμης
   Σε τμήμα της Α’ γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στις 4/2/14, ημέρα Τετάρτη, ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμπλήρωση τεστ γνώσεων (από την ιστοσελίδα Saferinternet.gr) και δημιουργία σελιδοδείκτη (χειροτεχνία από την ιστοσελίδα). Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και σε τμήμα της Β’ γυμνασίου παρόμοια ενημέρωση και συμπλήρωση τεστ γνώσεων. Στο εργαστήριο της πληροφορικής έχει κολληθεί σε κάθε τερματικό η αφίσα για το τι πρέπει να προσέχουμε στο διαδίκτυο. Επιπλέον, στις 5/2/2014, ημέρα Πέμπτη, το Γυμνάσιο Σάμης πραγματοποίησε ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο την οποία έκαναν καθηγητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Πανεπιστημίου Πατρών.
 • Νομός Κοζάνης
  • Δημοτικό Σχολείο Πλατανορεύματος Κοζάνης

   8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

   Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης

   Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης
   Πραγματοποίηση εκδήλωσης – ενημέρωσης στο χώρο του σχολείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές/τριες και οι γονείς-κηδεμόνες του γυμνασίου. Αρχικά έγινε παρουσίαση των κινδύνων από την ανεξέλεγκτη και μη ορθή χρήση του διαδικτύου και δόθηκαν οδηγίες προς του γονείς-κηδεμόνες από την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου κ. Αναστασία Βαβλιάρα. Στη συνέχεια οι καθηγητές Πληροφορικής κ. Θεοδώρα Γκατζόγια και κ. Χρήστος Γκιαούρης ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους σχετικά με τους τρόπους προστασίας από τους κινδύνους του διαδικτύου καθώς και για την ορθή χρήση αυτού. Στο τέλος οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τα ποιήματα που είχαν ετοιμάσει.

   ΑΜΚΕ Κων/ος Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης
   Διοργάνωση εκδήλωσης στις 11 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Μedia Lab της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 
 • Νομός Κορινθίας
  • 1ο  Δημοτικό  Σχολείο  Αγ. Θεοδώρων

   10/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άσσου Κορινθίας
   Το σχολείο υλοποίησε προβολή παρουσιάσεων σε όλες τις τάξεις για τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει το Διαδίκτυο, αλλά και τους κινδύνους που αυτό ενέχει. Μαζί με τις παρουσιάσεις έγινε και προβολή σχετικών video. Στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν αφίσες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομιλία – ανοιχτή συζήτηση με την συμμετοχή γονέων, με θέμα «Διαδίκτυο-ένας αθέατος κόσμος», Παιδί – Γονείς και Ασφαλής Πλοήγηση όπου μίλησε η ψυχολόγος κα Γιολάντα Κομιανού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας «ΔΙΟΛΚΟΣ».

   10/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας

   Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές της Στ' τάξης με την υπεύθυνη της δράσης  διάβασαν τα ποιήματά τους και ετοίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους της Ε' τάξης, οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση. Την παρουσίαση ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του σχολείου. 

   Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας
 • Νομός Κυκλάδων
  • Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου
   Οι καθηγητές του σχολείου αφιέρωσαν 1 διδακτικό δίωρο για το ασφαλές διαδίκτυο, προκειμένου να προβληθούν βίντεο, να γίνει συζήτηση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και για την κατασκευή ενός σελιδοδείκτη από τον κάθε μαθητή.

   Την ίδια ημέρα όμως, κατά τις βραδινές ώρες, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς και την τοπική κοινωνία γενικότερα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε ο Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων κος Τζιμόπουλος, Ο Σχολικός Σύμβουλος 3ης Πειριφέρειας Δημ/κης Εκπαίδευσης Κυκλάδων κος Κλουβάτος Κωνσταντίνος, ο διευθυντής του σχολείου Σκάρκος Χρήστος, και δάσκαλος υπεύθυνος του ολοήμερου τμήματος Βιντζηλαίος Νίκος.

   Το υλικό το οποίο δημιουργήθηκες για την συγκεκριμένη ημέρα, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα του σχολείου μας βρίσκεται δημοσιευμένη στον ιστοχώρο του σχολείου.

   Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία»


 • Νομός Λακωνίας
  • Νηπιαγωγείο Δαφνίου
 • Νομός Λαρίσσης
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

   5ο Λύκειο Λάρισας
   Δημιουργία βίντεο-μουσικού δρώμενου, με τίτλο «Μια φορά και ένα …διαδίκτυο» στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Θυματοποίηση στο σχολείο και το διαδίκτυο: Εγώ γίνομαι ο άλλος και ο διαφορετικός», με το συντονισμό της καθηγήτριας Πληροφορικής Αρχοντίας Γιαννακάκη. Η δημιουργία αναρτήθηκε σε ειδικό κανάλι του Saferinternet στο You Tube, ενώ  μαθητές του προγράμματος, εκπροσώπησαν το σχολείο στο συνέδριο. Στις εργασίες του, ο μαθητής Νικόλαος Ντέρτσος, απάντησε σε ερωτήσεις του πάνελ νέων, με θέμα, τι είναι καλό και δημιουργικό διαδίκτυο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ κ. Γεώργιο Κορμά και την ΕΨΥΠΕ σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου και διαδικτυακού εκφοβισμού, προκειμένου στη συνέχεια να δράσουν ως ομότιμοι επιμορφωτές στους συμμαθητές τους σε συνεργασία με το πρόγραμμα 'Αριάδνη’. Επίσης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής υλοποιήθηκαν δράσεις, με προβολή δημιουργιών μαθητών, και επεξεργασία υλικού από το saferinternet και το πιλοτικό πρόγραμμα esafety στο οποίο μετέχει το σχολείο.

   6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
   Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκαν δύο  δράσεις στο αμφιθέατρο του σχολείου, από τον εκπαιδευτικό και πρεσβευτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, κύριο Γιώργο Δοξαριώτη: α) μία ημερίδα ενημέρωσης για όλους τους μαθητές της Α' Λυκείου (5  τμήματα) κατά τις δύο τελευταίες ώρες (6η, 7η) των μαθημάτων και β) μία ημερίδα ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς το απόγευμα της  ίδιας ημέρας στις 7 μ.μ.

   Λύκειο Δομένικου
 • Νομός Λασιθίου
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας
   Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, εκδήλωση η οποία προετοιμάστηκε από τους μαθητές έκτης τάξης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου.  Την  εκδήλωση παρακολούθησαν οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου. Η εκδήλωση  χωρίστηκε σε δύο μέρη.  Το πρώτο μέρος περιελάμβανε την προβολή βίντεο  με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και συζήτηση.  Στο δεύτερο μέρος, οι  μαθητές του πρώτου τμήματος της έκτης τάξης παρουσίασαν τα  αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησαν σχετικά με τις συνήθειες  των μαθητών του σχολείου στο Διαδίκτυο με σκοπό να τους προβληματίσουν.  Στη συνέχεια, οι μαθητές του δεύτερου τμήματος  παρουσίασαν τα ποιήματα τους καθώς και επιπλέον οδηγίες προς τους  μικρότερους μαθητές.  Τέλος, μοίρασαν σε όλα τα παιδιά υλικό για τα  ίδια και τους γονείς τους με συμβουλές ασφαλούς χρήσης.

   5ο Δημ. Σχολείο Αγ. Νικολάου
 • Νομός Λέσβου
  • 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
   Στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, διοργανώθηκαν δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Τις δράσεις οργάνωσαν οι  εκπαιδευτικοί Βασιλείου Ελισάβετ, Θωμαΐδη Βασιλική και Κρητικού Ευαγγελία.
   Στο πλαίσιο των δράσεων, οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου ενημέρωσαν τους μαθητές της Α’ τάξης, με χρήση σχετικού υλικού. Το υλικό αυτό (παρουσιάσεις, videos, Logos, σταυρόλεξα) προετοιμάστηκε από τους μαθητές της Β’ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής (υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κρητικού Ευαγγελίας), καθώς και από μαθητές της ίδιας τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας ‘Ασφαλής χρήση Διαδικτύου: Πρόληψη και Προστασία’, το οποίο έχουν αναλάβει οι παραπάνω εκπαιδευτικοί.

   5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

   Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου

   ον κόσμο του διαδικτύου μέσα από τα μάτια και την ιδιοσυγκρασία των μαθητών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 120 γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές, το απόγευμα της Τρίτης, 11 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης.
   Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, τα στελέχη του Δικτύου «Αριάδνη» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου διοργάνωσαν μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Πώς ζουν τον κόσμο του internet οι μαθητές;». Την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου υλοποιήθηκαν 2 ενημερώσεις προς γονείς και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου και του Δημοτικού Σχολείου Άγρας αντίστοιχα, από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Β. Αιγαίου κ. Τιμολέοντα Θεοφανέλλη.

 • Νομός Μαγνησίας
  • 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

   5ο Γυμνάσιο Βόλου
   Στις 11-02-2014, πραγματοποιήθηκε τις 3 τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος, εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου προβλήθηκε υλικό από τον ιστοχώρο του saferinternet.gr και της safeline.gr (webinars, τηλεοπτικά spot). Στη συνέχεια και με αφορμή το υλικό που προβλήθηκε έγινε σχολιασμός και συζήτηση.

   Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Βόλου
   Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα, εκδηλώσεις με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» διοργανώθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ στις 12/2 διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με θέμα «Διαδίκτυο: Λύκος ή πρόβατο» στο 2ο Δημοτικό Διμηνίου.
   Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΤΟΣΠΠΑ κ.Απ.Παντσάς σημείωσε ότι «η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε παρόμοιες εκδηλώσεις, φανερώνει ότι όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη ενημέρωσης τόσο των μαθητών όσο και των γονέων πάνω στα θέματα του διαδικτύου. Κατά τούτο είναι πολύτιμη η συνεργασία με το 20ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και το 2ο Δημοτικό σχολείο Διμηνίου, για τη διοργάνωση τέτοιων συναντήσεων ενημέρωσης και προβληματισμού».

   Ράδιο Ένα & Εφημερίδα Μαγνησία

 • Νομός Μεσσηνίας
  • 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
   Οι μαθητές της Δ’ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και ανέπτυξαν ποικίλες δράσεις. Έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο και έπειτα από συζήτηση δημιούργησαν αφίσες με κανόνες για την αποφυγή των κινδύνων του Διαδικτύου. Επιπλέον εργάστηκαν συνεργατικά και έφτιαξαν μικρές ιστορίες με τη βοήθεια online εργαλείων δημιουργίας κόμικς για την ασφαλή πλοήγηση.  Στις 26/02/2014 οργανώθηκε επιμορφωτική συνάντηση προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου με εισηγητές την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Νικολέττα Δημοπούλου και την ψυχολόγο του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας και συνεργάτη του Δικτύου Αριάδνη κ. Ελένη Κωτσάκη όπου παρουσιάστηκαν και τα έργα των μαθητών.      

   Γενικό Λύκειο Αρφαρών
   Αφιερώσαμε με την Α' και Β' τάξη δύο ώρες την Τρίτη στις 11 Φεβρουαρίου, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας το υλικό από την ιστοσελίδα του Saferinternet.gr (Netiquette), συζητήσαμε περισσότερο για τη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο αλλά και για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ορθή πλοήγηση.Έγινε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και κυριολεκτικά τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις πληροφορίες που άκουσαν και διαπίστωσαν τη θετική και αρνητική πλευρά του μέσου.

   Εκπαιδευτήρια Μπουγά
   Τα παιδιά της Γ’ γυμνασίου, στο πλαίσιο της δράσης «Η ζωή στο internet γίνεται μουσικό δρώμενο», δημιούργησαν ένα τραγούδι, σε ηλεκτρονική μορφή (mp4) , σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.  Επιπλέον, τα παιδιά του δημοτικού, στο πλαίσιο της δράσης «ποίηση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο», δημιούργησαν οκτάστιχα ποιήματα που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση. Επίσης, τα παιδιά του δημοτικού, σχημάτισαν τη δική τους θεατρική ομάδα και δημιούργησαν ένα έργο σχετικό με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
 • Νομός Ξάνθης
 • Νομός Πέλλης
  • 7ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών
 • Νομός Πιερίας
 • Νομός Ρεθύμνης
 • Νομός Ροδόπης
 • Νομός Σερρών
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
   Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 στο μάθημα της Πληροφορικής με τις μεγάλες τάξεις του. Στους μαθητές παρουσιάστηκε το υλικό ευαισθητοποίησης για το Ασφαλές Διαδίκτυο, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα θετικά που έχει να προσφέρει το διαδίκτυο στην κοινωνία και να υποστηρίξουν την καμπάνια για τον εκφοβισμό του διαδικτύου. Eπίσης, υλοποιήθηκε ημερίδα για τους γονείς του σχολείου σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον παιδικό εκφοβισμό. Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο του Ν. Σερρών που δραστηριοποιήθηκε ως Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014.

   3o Γυμνάσιο Σερρών

 • Νομός Τρικάλων
 • Νομός Φθιώτιδας
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
   Οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τους μαθητές των τάξεων Ε', ΣΤ' όπου έγινε προβολή σχετικών παρουσιάσεων και βίντεο από τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου. Μετά το πέρας της ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του σχολείου παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΔΕ Φθιώτιδος σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων με τίτλο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" στις 11 Φεβρουαρίου 2014 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου.

   12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

   2ο Γυμνάσιο Λαμίας

   Γυμνάσιο Κάτω Τιθορέας

   4η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Π.Ε. Φθιώτιδας

   Mε αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  οργανώθηκαν την περίοδο 10 έως 21 Φεβρουαρίου ενημερωτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολικές μονάδες από τον  Σχολικό Σύμβουλο της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Φθιώτιδας, με αποδέκτες 690 μαθητές όλων των τάξεων. Περαιτέρω, υλοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις με αποδέκτες 26 εκπαιδευτικούς. 
 • Νομός Φλωρίνης
  • Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
   Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας μαζί με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο και την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, πραγματοποιήσαμε συνδιοργάνωση ημερίδας με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με το παιδί στο Διαδίκτυο: Αξιοποιώ & Προστατεύω», η οποία απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Στην ημερίδα έγιναν τρεις εισηγήσεις.

   Στις 13/2/2014 από κοινού με το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Σιταριάς και την υπεύθυνη του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, διοργανώσαμε μια δίωρη συνάντηση με εκπαιδευτικούς και γονείς, στην οποία αναπτύχθηκαν δύο θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ακολούθησε συζήτηση. Η εκδήλωση αυτή είχε πιλοτικό χαρακτήρα και με βάση τα αποτελέσματά της σχεδιάζονται ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία της περιοχής


   Σ.Δ.Ε. Φλώρινας

   Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Φλώρινας
 • Νομός Χαλκιδικής
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολύγυρου

   10θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγιάς
   Πραγματοποιήσαμε ομιλία, με παρουσίαση διαφανειών, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Την
   εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράσαμε στους μαθητές φυλλάδιο με συμβουλές ασφαλής πλοήγησης για παιδιά και
   γονείς.

   Γυμνάσιο Νικητής

   Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Χαλκιδικής

   Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό στις 27 και 29 Ιανουαρίου 2014 και στις 3 Φεβρουαρίου 2014. Συνολικά το παρακολούθησαν 80 εκπαιδευτικοί.
   Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου». Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές, προχώρησαν σε δράσεις μέσα στο σχολείο τους μαζί με τους μαθητές τους, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σεμινάριο παρουσίασε η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής, πιστοποιημένη επιμορφώτρια του προγράμματος «Αριάδνη».
   Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου η υπεύθυνη πραγματοποίησε επισκέψεις ενημέρωσης σε διάφορους φορείς στην  πρωτεύουσα του νομού, στον Πολύγυρο, μοίρασε  φυλλάδια για το θέμα  της  ασφάλειας  και  του  εθισμού στο διαδίκτυο και έκανε δημοσιεύσεις στον τοπικό  τύπο.

 • Νομός Χανίων
 • Νομός Χίου