ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online  Περιεχόμενο για Παιδιά» είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE και το Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2010-2011.

O Eθνικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με τα εξής αποτελέσματα:

Στην κατηγορία Α' (οργανισμοί και ενήλικες ιδιώτες) δόθηκαν τα εξής τρία βραβεία:

1. Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον ιστοχώρο του www.imeakia.gr
2. Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για τον ιστοχώρο του www.mikrosanagnostis.gr
3. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για τον ιστοχώρο του kids.oasp.gr

Στην κατηγορία Β' (νέοι 12-17 ετών) δεν δόθηκαν βραβεία.


 • Σκοπός
   • Να προωθήσει και να προβάλλει ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το οποίο ήδη υπάρχει online.
   • Να ενθαρρύνει την παραγωγή ποιοτικού online περιεχομένου που στοχεύει να ωφελήσει παιδιά με κάποιο τρόπο (να διδάξει, να πληροφορήσει, να καλλιεργήσει και να διεγείρει την φαντασία, να δημιουργήσει νέες δυνατότητες κ.λπ.).

   Ο νικητής του α’ βραβείου σε κάθε μία από τις 2 κατηγορίες των εθνικών διαγωνισμών θα διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νικητές του πρώτου Ευρωπαϊκού βραβείου θα λάβουν βραβείο σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2011.

   Στα αναλυτικά κριτήρια μπορείτε να διαβάσετε τι θεωρείται ποιοτικό περιεχόμενο για τον διαγωνισμό.

 • Κριτήρια
  • Τα κριτήρια για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» έχουν συνταχθεί από ομάδα ειδικών σε αυτόν τον τομέα και θα κατευθύνουν την Εθνική και την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή στην αξιολόγηση του υποβληθέντος περιεχομένου. Τα κριτήρια δεν είναι απόλυτα, και περιεχόμενο μπορεί να υποβληθεί ακόμα και αν δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια.

   Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμβουλευτούν τους κανόνες και τα κριτήρια του Εθνικού διαγωνισμού, όπως δίδονται στον ιστοχώρο αυτό. Αντίστοιχα κριτήρια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού δίδονται στον ιστοχώρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

   Σημείωση: Οποιαδήποτε διαμαρτυρία σχετικά με την αξιολόγηση και τις αποφάσεις της εθνικής κριτικής επιτροπής πρέπει να απευθυνθεί προς τη Δράση Saferinternet.gr, που αποτελεί τον διοργανωτή του διαγωνισμού στην Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αμφισβητήσεις σε εθνικό επίπεδο.
 • Βραβεία / βραβεύσεις
  • Οι νικητές του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα λάβουν ειδικό έπαθλο. Η Εθνική βράβευση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα. Η Πανευρωπαϊκή βράβευση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2011 σε εκδήλωση που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011.

   Επισήμανση: Εάν η Εθνική κριτική επιτροπή δεν επιλέξει καμία ή αν επιλέξει λιγότερες από τρεις υποβληθείσες συμμετοχές στο διαγωνισμό, τότε υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει καμία βράβευση ή να γίνουν βραβεύσεις με λιγότερα βραβεία ανά κατηγορία. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει Εθνική βράβευση σε κάποια κατηγορία του διαγωνισμού, δεν θα προωθηθεί καμία Εθνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό από την Ελλάδα.
 • Υποβολή των Eθνικών νικητών στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό
  • Για να εξασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή είναι σε θέση να αξιολογήσει τις εθνικές νικητήριες συμμετοχές, η Εθνική κριτική επιτροπή θα πρέπει να συνυποβάλλει μαζί με τα στοιχεία των Εθνικών νικητών και μια αναφορά αξιολόγησης του βραβευθέντος περιεχομένου στην Αγγλική γλώσσα, σύμφωνα με τα εξής τέσσερα κριτήρια:

   1.    Ωφέλεια για το κοινό που απευθύνεται
   2.    Ελκυστικότητα
   3.    Αξιοπιστία
   4.    Χρηστικότητα


   Συμβουλευτείτε την αναλυτική περιγραφή των κριτήριων εδώ

   Η Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή μπορεί να συμβουλευτεί τους Εθνικούς διοργανωτές κατά την αξιολόγηση του περιεχομένου, σε περίπτωση που υπάρχουν θέματα προς επίλυση.

   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει και προϋποθέτει ότι το περιεχόμενο που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό επίπεδο του διαγωνισμού συμμορφώνεται πλήρως με την εθνική νομοθεσία της Ελλάδας. Κατά συνέπεια, το Saferinternet.gr μαζί με την Εθνική επιτροπή θα ελέγξουν την παραπάνω προϋπόθεση κατά την αξιολόγηση του υποβληθέντος υλικού.

   Επισήμανση: Εάν η Εθνική κριτική επιτροπή δεν επιλέξει καμία ή αν επιλέξει λιγότερες από τρεις υποβληθείσες συμμετοχές στο διαγωνισμό, τότε υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει καμία βράβευση ή να γίνουν βραβεύσεις με λιγότερα βραβεία ανά κατηγορία. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει Εθνική βράβευση σε κάποια κατηγορία του διαγωνισμού, δεν θα προωθηθεί καμία Εθνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό από την Ελλάδα.